Testi

SENSOTRAINER™ Level 1 13.-14.11.-15 HELSINKI

Tämä ainutlaatuinen metodi on ollut käytössä kansainvälisesti jo yli 30 vuotta. Suomeen tämän metodin on tuonut Marko ”Makke” Siivonen, sensomotoriikan erityisasiantuntija, kouluttaja ja valmentajana. Hänen ainutlaatuista tietotaitoaan hyödyntävät monet eri lajien EM-, MM- ja Olympiatason urheilijat ja valmentajat. Yhä useammat tuki- ja liikuntaelinten kuntoutuksen ammattilaiset ja opetusalan edelläkävijät myös Suomessa ovat löytäneet neurotieteisiin perustuvasta sensomotorisesta metodista apua parempiin tuloksiin. Nyt sinullakin on mahdollisuus kouluttautua hermoston luontaista toimintaa hyödyntäväksi SENSOTRAINER™ ammattilaiseksi!

"Sensomotorisella metodilla pääsemme tarkastelemaan lihastoimintaketjujemme aiheuttamia sisäisiä muutoksia hermostossamme. Käytännössä tämä tarkoittaa toiminnallisia testejä, joissa kehon asennoilla luodaan hermolihasjärjestelmälle stressitiloja eli lähetetään aivoille viestejä. Asennoista riippuen lihastoimintaketjut kuljettavat viestejä eri puolille aivoja. Viestien tullessa aivojen vahvuusalueille, hermolihasjärjestelmään saapuu aivoilta lupa laittaa toiminnallisesti ”kaikki peliin”. Näin saamme tiedon aivojen luontaisista tavoista toteuttaa liikemalleja, joiden avulla opimme, suoriudumme, vältämme loukkaantumisia ja saamme mahdollisuuksia parempiin tuloksiin!”

Uusia valmennuksen teorioita, malleja ja painopisteitä syntyy jatkuvasti. Toimitaanko niiden mukaan vai jatketaanko vanhoilla menetelmillä? Viimeisten vuosikymmenten neurotieteelliset löydökset ovat tuoneet laajempaa näkemystä urheiluvalmennukseen – erityisesti yksilöllisyyteen. Yksi merkittävä läpimurto on ollut sensomotorisella metodilla tehdyt havainnot aivojen aktivoitumisesta luontaisilla tavoilla tiettyjen profiilien mukaisesti niin urheilusuorituksissa, kotona, töissä kuin muillakin elämän alueilla. Ensimmäisinä sensomotorista tietotaitoa hyödynsivät hollantilaiset, ranskalaiset ja sveitsiläiset ammattiurheilijat ja valmentajat. Tänään tämä tietotaito on kaikkien suomalaisten ulottuvilla - sinunkin!


Koulutuksen sisältö

Teaching language: English
- Introduction to movement and brains – Action Type Approach© 
- Muscle chains according to Godelive Denys-Struyf  (GDS) (http://www.apgds.com/apgds-dans-le-monde/england.html)
- In this course we are not concentrating in the GDS’ therapeutic method  but rather in describing the 6 functional muscle groups which are used in normal body movements: AM, PM, PA, AP, AL, PL chains
- Testing GDS-Chains -  finding the natural ways how the neuromuscular system is functioning: Walking Bottom , Walking Top, High Frequency, Low Frequency
- Motor skills & brains – 4 Motor Profiles: Distal, Global, Rhythmical, Conceptual
- Practical implications: exercises suitable for WB, WT, HF, LF and 4 Motor profiles
- Physical training according to the brains; training methods & brains + injury prevention & brains
- 2 days course, 8 hours per day, including practical sessions to which the participants are obliged to take part
- Teacher: Ralph Hippolyte
- Assistants: Oanh Nguyen, Marko Siivonen


Koulutuspäivien ohjelma

Perjantai 13.11.2015
 
10:00 Orientaatio
10:15 Oppitunti 1
12:00 LOUNAS
13:0 Oppitunti 2
14:30 Tauko
14:45 Oppitunti 3
16:15 Tauko (kevyt välipala) 
16:30 Oppitunti 4
18:00 Päivän päätös

Lauantai 14.11.2015

9:00 Orientaatio
9:15 Oppitunti 1
10:45 Tauko
11:00 Oppitunti 2
12:30 LOUNAS
13:30 Oppitunti 3
15:00 Tauko (kevyt välipala) 
15:15 Oppitunti 4
17:00 Päivän päätös


KOULUTTAJANA RALPH HIPPOLYTE Olympiamitalistien valmentaja ja kansainvälinen huippukouluttaja


Ralph on Action Type Approach© nimellä tunnetun toiminnallisen neurotieteen sensomotorisen metodin uranuurtaja. Yli 30 vuotta eri lajien kansainvälisten huippujen ja heidän valmentajien apuna toiminut Ralph tuottaa urheilijoille tietoa aidon potentiaalin löytämisestä aivoja ja hermostoja kunnioittavalla tavalla. Hänen palveluitaan käyttävät menestyvät urheilijat ja valmentajat aloittavasta juniorista aina EM, MM kuin Olympiatasollakin. Päivätyönsä hän on tehnyt urheilupiireissä korkealle rankatun Pariisin huippu-urheilukeskuksen asiantuntijana. Hän tekee edelleen konsulttina yhteistyötä monille eri yksilölajeille ja suurimpien palloilulajien kanssa. Makken kanssa Ralph on tehnyt useita vuosia laajaa yhteistyötä ja SENSOTRAINER™ koulutus on yksi heidän yhteistyönsä tuotoksia.

Koulutuksen hinta 900€ 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut
8.11.2015 mennessä: mari.rautiainen@spinacor.com

 

SENSOTRAINER™ LEVEL 1 NÄYTTÖKOE 23.1.-16 TAMPERE , 350€
Koulutus päättyy näyttökokeeseen, jonka läpäistyään osallistuja saa SENSOTRAINER™ Level 1 sertifikaatin. Näyttökoe sisältää tehtäviä sekä AM, PM, PA, AP, AL, PL lihastoimintaketjujen sekä neljän motorisen profiilin kartoituksista ja merkityksistä. Näyttökoe suoritetaan kouluttajien järjestämissä käytännön tilanteissa, joissa arvioitsijat myös esittävät kysymyksiä lihastoimintaketjuista ja motorisista profiileista ja muista koulutuksen sisältöön liittyvistä asioista. Näyttökoe päivän opetuskieli on suomi johtuen demoasiakkaina olevien urheilijoiden äidinkielestä.

Arvioitsijana toimivat Marko Siivonen, valmentaja ja sensomotoriikan erityisasiantuntija sekä Mari Rautiainen, fysioterapeutti ja sensomotoriikan asiantuntija. Kesto 8 h.

Yhteydenotto

Marko Siivonen

sensomotoriikan erityisasiantuntija
marko.siivonen@spinacor.com
044 040 9838

 

Toimipisteet

Helsinki, Radiokatu 6
Tampere, Tuomiokirkonkatu 8