Aivot – uinuva jättiläinen

Aivot – uinuva jättiläinen

Yksi tärkeimmistä oivalluksista on se, että meissä jokaisessa on ”talenttia” - se pitää vain löytää ja hyödyntää. Samaa mieltä on myös tunnettu lahjakkuustutkija Kari Uusikylä, jonka mukaan suuri lahjakkuus ei sinänsä ole mitään ellei yksilö tee työtä erityislahjakkuuden kehittämiseksi. Yksilön geeneissä oleva lahjakkuuspotentiaali on vasta mahdollisuus, lähtökohta, joka ei ilman kovaa työtä johda mihinkään. Erinomaisuuden löytäminen takaa sen, että jokainen voi saavuttaa menestymisen ilman liiallista uupumista tai väsymistä. Lahjakkuutta voi ja pitää harjoittaa, mutta sitä ei voi hankkia.

Lahjakkuus saadaan syntymälahjana varastoituneena kehoomme, erityisesti aivoihimme. Aivojen toimintamekanismien tunnistaminen on kuitenkin ehdoton edellytys lahjakkuuden ymmärtämiselle ja hyödyntämiselle. Aivoja on kuvattu termillä uinuva jättiläinen. Syy tähän ollut se, ettei aivojen toimintaa ole vielä täysin pystytty ymmärtämään. Yhä edelleen moni asia aivojen toiminnasta on ymmärryksemme ulkopuolella. Viime vuosien aivotutkimus ja positiivinen psykologia ovat kuitenkin lisänneet tietämystämme ihmisen tunnetaidoista, käyttäytymisestä sekä hyvinvoinnista.

Aivan uusi aluevaltaus on ollut sensomotoriikan hyödyntäminen psyykkisen valmennuksen ja johtamisen tukena. Sensomotoristen menetelmien avulla selvitetään niitä mekanismeja, jotka yhdistävät aivot ja ihmisen motorisen käyttäytymisen toisiinsa. Uinuva jättiläinen löytyy siis sensomotoriikan avulla.

Yhteydenotto

Marko Siivonen

sensomotoriikan erityisasiantuntija
marko.siivonen@spinacor.com
044 040 9838

 

Toimipisteet

Helsinki, Radiokatu 6
Tampere, Tuomiokirkonkatu 8